O vulnerabilitate de tip zero-day este acea vulnerabilitate necunoscută producătorului software şi pentru care nu există încă un patch de securitate. O dată ce a fost descoperită o vulnerabilitate, producătorii software încep o cursă contratimp pentru crearea unui patch de securitate ce este apoi livrat clienţilor via INTERNET.

Erorile software de tip zero-day (denumite şi “juicy fruit”) sunt foarte apreciate de entităţile ce încearcă să obţină ilegal informaţii din sistemele informatice. Folosind aceste vulnerabilităţi, pe calculatoarele ţintă se pot instala programe de tip “rootkit”, malware instalat ca parte a nucleului sistemului de operare şi care nu poate fi detectat de aplicaţiile obişnuite de securitate.

Există pe INTERNET entităţi ce pun la dispoziţia celor interesaţi pentru sume foarte mari (zeci de mii de dolari)  astfel vulnerabilităţi. Clienţii, sunt în general agenţii guvernamentale interesate să afle informaţii sensibile din reţelele informatice ale  potenţialilor inamici.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×