Voucher

Voucher

Voucher

Voucher este termenul utilizat în marketing pentru tichetele sau cupoanele de  reduceri.

În general, un voucher poate fi folosit pentru obţinerea unei reduceri la achiziţionarea unor anumite produse de la un anumit comerciant sau producător.

Voucherele se prezintă sub forma unor bilete de diverse forme şi culori pe care este tipărită valoarea acestora.

Voucherele mai pot fi şi sub forma unor coduri de reducere ce pot fi folosite la cumpărăturile online.

Voucher-ul este un instrument de marketing. El se foloseşte în general pentru promovarea unor produse sau pentru creşterea vânzărilor în perioadele în care este conoscut faptul că acestea vor scădea (pe perioada vacanţelor, etc.).

Comercianţii emit vouchere de diverse valori (numerice sau procentuale – %) ce pot fi folosite pentru cumpărături numai în magazinele acestora. Prin prezentarea unui voucher la casă după încheierea cumpăraturilor, valoarea totală a acestora se reduce cu suma înscrisă pe cuponul de reduceri.

În cazul voucherelor procentuale, suma de plată se reduce cu procentul de reducere din  suma totală de plată.  Dacă de exemplu, am cumpărat de 100 de lei şi avem un voucher de 20 %, suma de plată se reduce cu 20 lei ( 20% din 100 lei). Vom plăti 80 de lei în loc de 100.

Voucherul nu poate fi folosit pentru achiziţia de bunuri de larg consum. Voucherul  poate fi sub forma unui cod transmis electronic (SMS, email, cod QR ) sau sub forma unui tichet imprimat.

Mai multe informaţii despre vouchere puteţi afla aici.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×