Un punct de rating

Un punct de rating – GRP – Gross rating point

Punct de rating


Punct de rating sau un punct de audienta reprezintă raportul dintre numărul total (cunoscut) de indivizi ce pot vizualiza un material publicitar şi valoarea 100. Mai precis, un punct de rating reprezintă 1% din numărul total de persoane ce reprezintă audienţa probabilă la un moment dat.

De exemplu, dacă se cunoaşte faptul că, în mediul urban sunt 8.000.000 de indivizi ce pot vizualiza un material publicitar, atunci 1 punct de rating sau un punct de audienta pentru acel material este reprezentat  de  80.000 de persoane care au vizualizat materialul respectiv = 8.000.000 / 100 – cât reprezintă 1 % din totalul de indivizi din mediul urban (publicul ţintă).

Eficienţa unei campanii publicitare este dată de numărul de persoane din universul ţintă ce vizionează acel material  publicitar. Putem spune că, eficienţa unei campanii publicitare pentru un detergent, la care universul ţintă este de 15.000.000 de persoane este aceeaşi cu cea a unei campanii pentru promovarea unui autoturism de lux, la care universul ţintă este de 15.000 de persoane, în situaţia în care, ambele au obţinut 10 puncte de rating, respectiv 1.500.000 de persoane au văzut reclama la detergent şi 1500 au văzut reclama la autoturism.

Mai multe informaţii despre un punct de rating găsiţi aici.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×