Organismul uman are o capacitate redusă de a se adapta la schimbări bruşte de mediu raportat la durata de viaţă a unui singur individ.

Adaptarea apare după mai multe generaţii în urma mutaţiilor genetice ce se produc ca urmare a schimbărilor de mediu. Un exemplu în acest sens îl  reprezintă  populaţiile amerindiene  din America de Nord şi  Canada, precum şi eschimoşiii din Alaska, populaţii care nu au cunoscut alcoolul până la introducerea lui de către europeni acum 4 secole.

Din acest motiv, cele mai multe infracţiuni comise cu violenţă de către indivizii aparţinând acestor rase, apar pe fondul consumului de bături alcoolice, mult mai des decât apar la rasele caucaziene (europene). Probabil că, peste câteva generaţii acest aspect va dispărea.

Principiul de funcţionare al panourilor radiante cu infraroşu este următorul: energia în infraroşu nu încălzeşte aerul ci obiectele din cameră, care la rândul lor degajă căldură. Lungimea de undă a radiaţiei  în infraroşu nu este în spectrul vizibil  (nu este vizibilă cu ochiul liber ).

Promovarea acestui tip de radiatoare se face precizând faptul că sunt total inofensive şi că radiaţia în infraroşu este ceva comun în natură astfel încât corpul uman nu are de suferit de pe urma lor.

Corect. Dar corpul uman este adaptat să suporte o anumită cantitate de radiaţii în infraroşu (flux de radiaţie). Cel mai mult, radiaţiile  infraroşii sunt prezente în lunile de vară. Acum, odată cu achiziţionarea panourilor radiante în infraroşu, perioada de expunere la aceste radiaţii se triplează (aproximativ 3 luni vara + 6 luni iarna).

Poate organismul uman să suporte această cantitate de radiaţii?

De exemplu, cancerul de piele (care apare în mod deosebit ca urmare a expunerii la radiaţiile solare), are cea mai mare rată de apariţie  la populaţiile din  Australia şi Noua Zeelandă şi cea mai mică la populaţiile din Africa.

 

O explicaţie ar putea  fi fapul că, în Australia şi Noua Zeelandă, populaţiile sunt de origine caucaziană (europene), migrate de aproximativ 200 de ani şi neadaptate la climatul tropical şi implicit la fluxul mare al radiaţiei solare. Tot din acest motiv, în Africa, incidenţa este mult mai mică.

De asemenea, telefoanele mobile la apariţia lor acum  15 ani, nu erau privite ca potenţiali factori cancerigeni. Si nici aditivii din mâncare nu erau priviţi astfel la inventarea lor. Şi nici multe alte invenţii  nu au fost cancerigene decât după ce au decedat mai multe mii de oameni.

Ceea ce vrem sa subliniem în acest articol, este faptul că, la alegerea acestui tip de încălzire trebuiesc studiate avantajele şi dezavantajele pe care acesta le are.

Fiecare are dreptul să aleagă ceea ce doreşte, însă trebuie să fim conştienţi de faptul că timpul nu mai poate fi dat înapoi……

 

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×