1 KWh de energie electrică se va  transforma întodeauna în 0,99999…99 KWh căldură, mai precis în radiaţie în infraroşu.

Pe piaţă au apărut în ultima vreme  panourile radiante în infraroşu, “cu un randament de 96% şi un consum cu 30% mai mic decât orice alt sistem de încălzire” – conform reclamelor.

Dacă o sa cititi  articolele :

http://despretot.info/2011/11/ce-alegeti-pentru-incalzire-energia-electrica-gazul-metan-sau-peleti/

http://despretot.info/2011/11/calculul-eficientei-energetice/ ,

o sa aflati faptul că, pentru a încălzi o locuinţă astfel încât la interior să fie o temperatură mai mare cu un grad faţă de temperatura exterioară, se va  consuma o anumită cantitate de energie exprimată în KWh.

Costurile legate de încălzirea locuinţei sunt direct proporţionale cu preţul unui KWh de energie, care la randul sau depinde de sursa de energie primară din care este produs.

La momentul actual :

Preţ energie electrică consumatori casnici  : 0,43 lei / KWh.

Preţ echivalent energetic a 1 KWh pelete = 0,21 lei / KWh

Preţ echivalent energetic a 1 KWh gaz metan  =  0,089 lei / KWh

Rezultă că cel mai ieftin te încălzeşti cu gaz şi cel  mai scump cu energie electrică.

Dacă sursa primară de energie pentru un panou radiant cu infraroşu este energia electrică şi dacă acesta are un randament de 96% (adică din 100 KWh de energie electrică se obţin 96 KWh de căldură) rezultă că, pentru a produce 100 KWh de căldură pierdem 4 KWh energie electrică.

Rezultă faptul că, echivalentul energetic a 1 KWh de căldură produsă de un panou radiant cu infraroşu costă 1,04 KWh de energie electrică, adică 0,4472 lei /KWh. De aici, rezultă că se va consuma cu 4% mai multa energie decât cu un calorifer electric, unde energia electrică consumată se transformă în 100% căldură (99,999…99%).

Rezultă ca nu este deloc mai ieftin.

Dacă achiziţionaţi astfel de panouri la un preţ mediu de 600 de lei / KW putere, veţi avea neplăcuta surpriză ca la sfârşitul iernii să constataţi faptul că factura de energie electrică este cu 4% mai mare faţă de anul trecut când v-aţi încălzit folosind calorifere electrice achiziţionate la  un preţ de 100 lei / KW putere.

Toate acestea conform reclamelor.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×