Folder

Folder biblioraft

Folder biblioraft

Folder, dosar sau director este denumirea utilizată în majoritatea sistemelor de operare pentru a desemna o colecţie de fişiere (vezi aici definiţia fişierului) sau o colecţie de alte foldere.

Un folder este similar cu un biblioraft utilizat pentru clasificarea şi arhivarea diverselor documente.

Într-o instituţie (firmă), bibliorafturile sunt utilizate pentru păstrarea şi arhivarea informaţiilor pe  categorii de interes.

La biroul de resurse umane, vor fi atâtea bibiliorafturi câte litere are alfabetul. În biblioraftul B vor fi stocate fişele personalului a cărui nume începe cu litera B.

Similar, informaţiile stocate pe un server de fişiere, vor fi  memorate în foldere, clasificate pe categorii de interes.

Pe serverul respectiv va fi un folder pentru contabilitate, un folder pentru resurse umane, un folder pentru salarizare, etc. La rândul lui, fiecare din aceste foldere poate să conţină alte foldere corespunzătoare fiecărui an de activitate.

Foldere in sistemul de operare Windows

Foldere in sistemul de operare Windows

În esenţă, folderul nu este decât o modalitate logică de grupare a informaţiilor, astfel încât ele să fie accesate cu uşurinţă.

Mai multe informaţii despre foldere puteţi afla aici.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×