Euristic

Euristic

Euristic definitie


Termenul euristic (heuristic) era utilizat în limba greacă (heuriskein)  precum şi în limba latină (heuristicus) cu sensul de a căuta, a descoperiEuristic sau euristica sunt termeni utilizaţi în mod curent pentru a defini acel procedeu de luare a deciziei (sau de găsire a unei soluţii) care nu analizează  toată cantitatea de informaţie disponibilă în acest sens.

Euristic principii


Metodele euristice “sar” peste anumite informaţii sau etape utilizate în mod normal la luarea unei decizii sau găsirea unei soluţii. În anumite situaţii, o metodă euristica poate duce la rezultate mult mai rapide şi mult precise decât metodele clasice de analiză. Conform unor autori, scopul euristicii este acela de a studia metodele şi regulile utilizate pentru descoperiri şi invenţii. Conform altor autori, euristic, înseamnă  o procedură foarte rapidă de rezolvare a unei probleme.

Euristic utilizare


Euristic este un termen des utilizat în industria anti-malware. Un antivirus efectuează o scanare euristică a fişierelor atunci când există posibilitatea infectării cu o tulpină malware necunoscută. În mod normal, un antivirus detectează fişierele infectate prin compararea acestora cu semnăturile existente într-o bază de date. Această metodă dă greş atunci când intervine o  tulpină necunoscută şi neclasificată.

Metode de detectie euristica


O metodă de detecţie euristica este aceea de a analiza în ce măsură un obiect necunoscut este similar în formă, conţinut şi funcţionalitate cu unul deja catalogat ca şi malware. Dacă prezintă funcţii de conectare UDP/TCP la un anumit port de pe o anumită clasă IP, dacă accesează anumite intrări din regiştrii, atunci obiectul se poate încadra în categoria malware.

O altă medodă de detecţie euristică este aceea de a permite unei aplicaţii necunoscute să ruleze nestingherită într-un mediu virtual. Funcţie de producător, tehnica este cunoscută ca şi sandboxing, emulare sau virtualizare. Un astfel de mediu virtual permite aplicaţiei catalogată ca fiind posibil malware,  să se autodecripteze şi să ruleze, acţiunile acesteia putând duce la concluzia că este sau că nu este de tip malware.

Mai multe informaţii despre analiza euristică găsiţi aici.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×