timp real - real time

Timp real


Timp real (real time în limba engleză) este o expresie utilizată în domeniul tehnic pentru a defini acele aplicaţii sau procese informatice ce prelucrează şi afişează aproape instantaneu datele primite de la diverşi senzori. Expresia poate fi folosită şi cu sensul de instantaneu. Întârzierea indusă de o aplicaţie software în timp real este aproape insesizabilă.

O aplicaţie pentru smartphone ce afişează  grafic datele furnizate de accelerometru este o aplicaţie în timp real.

O aplicaţie software ce recepţionează, prelucrează şi afişează parametrii atmosferici (temperatură, presiune, viteza vântului) proveniţi de la staţii meteorologice situate în diverse locaţii geografice nu va reuşi să afişeze toate aceste date în timp real.

O astfel de aplicaţie este cea utilizată de Administraţia Naţională de Meteorologie pe site-ul meteoromania.ro pentru a afişa date privind temperatura aerului, presiunea atmosferică, etc.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×