Catering

Catering

Catering – definiţie


Catering este un serviciu prestat în baza unui contract ce presupune prepararea hranei pentru un consumator anume, servirea ei într-o anumită locaţie şi într-un anumit context (eveniment), precum şi debarasarea (curăţarea) locaţiei după încheierea evenimentului.

Serviciile de catering diferă de cele de alimentaţie publică prin faptul că, primele sunt prestate în baza unui contract ce stabileşte o dată şi o locaţie anume.

Atât prin serviciile de catering cât şi prin cele de alimentaţie publică se pot servi, de exemplu, alimente de tip fast food.

Diferenţa constă în faptul că, un hamburger servit la un eveniment organizat printr-o firmă de catering este produs special pentru acea ocazie în baza unui contract, în timp ce unul pus la vânzare prin serviciile de alimentaţie publică poate fi cumpărat de oricine fără a exista un contract prealabil.

Catering-ul presupune următoarele activităţi de bază :

  • prepararea hranei în locaţia în care are loc evenimentul ori în altă locaţie, caz în care trebuie asigurat şi transportul hranei în condiţii de siguranţă alimentară;
  • servirea hranei şi a băuturilor alcoolice şi non alcoolice de către personal specializat angajat de firma care prestează serviciile de catering;
  • strângerea resturilor alimentare şi a veselei  rămase după servirea hranei.

Serviciile de catering pot fi asigurate pentru o gamă foarte mare de evenimente :  întâlniri de afaceri, conferinţe, expoziţii, nunţi etc. Mai nou, firmele de catering se ocupă de toate aspectele ce implică organizarea unui astfel de eveniment : aranjarea şi decorarea locaţiei, contractarea serviciilor de impresariat artistic şi entertainment, etc.

Mai multe informaţii despre pe această temă sunt disponibile aici.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×