Subiectul energiei eoliene şi al parcurilor eoliene ce urmează a fi construite în România este un subiect în mare vogă. Şi totuşi…Dacă vrei să afli  care sunt producătorii de energie eoliană, unde sunt amplasate parcurile eoliene ale acestora şi care este capacitatea instalată, te loveşti de un mare mister. Nu găseşti nicăieri această informaţie.

Am reuşit să alcătuiesc o listă aproximativă a acestor producători pe baza articolelor din presă şi a informaţiilor puse la dispoziţie de diverse companii de stat sau private.

Folosind informaţiile publice afişate pe site-ul Transelectrica, am dedus faptul că, în perioada 01.11.2011 la 18.11.2011 valoarea maximă a cantităţii de energie eoliană transportată în România prin reţeaua  Transelectrica a fost de 653 MW. Această valoare a fost atinsă în data de 18.12.2011orele 05.59. Cred că această valoare + 10 % = 718 MW reprezintă şi capacitatea instalată pentru producţia  energiei electrice din surse eoliene în România. La momentul actual, pe fondul secetei prelungite,  40 % din energia electrică produsă şi consumată în România provine din combustibili fosili (cărbune). În situaţia în care, capacitatea instalată de producţie a energiei electrice din surse eoliene ar fi fost mai mare, atunci ea ar fi fost cu siguranţă folosită.

Vezi şi următoarele articole DespreTot.info:

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×