Attila Nemeth, un cetăţean ungur, este judecat înMaryland, SUA pentru acuzaţia de transmitere de software nociv şi ameninţări de a face publice informaţii obţinute în urma infectării unor sisteme informatice aprţinând lanţului hotelier Marriot.

În cursul anului 2010, Attila Nemeth a trimis unor angajaţi Marriot câteva email-uri care aveau ataşat software nociv. Accesarea de către angajaţii companiei a fişierelor ataşate email-urilor, a permis lansarea unui atac de tip “back-door” prin care a avut acces la fişiere confidenţiale.

În data de 11 Noiembrie 2010, hacker-ul a trimis un email conducerii companiei prin care o anunţa faptul că deţine informaţii confidenţiale obţinute de pe calculatoarele acesteia. Pentru a nu face publice aceste informaţii, a solicitat sa fie angajat pe un post IT în cadrul companiei.

Neprimind nici un răspuns, în data de 13 Noiembrie 2010 a mai trimis un email care avea ataşate câteva fişiere cu informaţii confidenţiale Marriot.

În data de 18 Noiembrie 2010, un agent Secret Service l-a contactat pe Nemeth susţinând că este angajat al companiei Marriot şi că îl invită la un interviu de angajare în SUA.

Nemeteh a fost de acord şi în data de 17 Ianuarie 2011 a călătorit în SUA cu un bilet plătit de Marriot pentru a susţine interviul.

Interviul a fost condus de un agent Secret Service care poza în angajat Marriot şi cu care Nemeth credea că a discutat pe INTERNET.

Pe timpul interviului, Nemeth a demonstrat cum a accesat sistemele informatice Marriot, cum le accesa în continuare şi serverul din Ungaria unde se găsesc informaţiile confidenţiale Marriot.

Hacker-ul riscă o condamnare de 10 ani pentru transmitere de cod software nociv şi alti 5 ani pentru ameninţări.

Se apreciază că, Marriot  a pierdut între 400.000 şi 1.000.000 de dolari, reprezentând onorariul specialiştilor în securitate informatică precum şi  alte costuri conexe legate de remedierea problemelor create de atacul informatic.

MORALA:

Apreciez faptul că, Marriot ar fi cheltuit mult mai puţini bani dacă plătea nişte buni specialişti în securitate informatică  să configureze serverele de email astfel încât să filtreze automat ataşările suspecte şi care să fi ştiut faptul  că utilizatorii nu trebuie să aibă drepturi administrative astfel încât să fie posibilă instalarea de software nociv.

 Update

În luna februarie 2012, Atilla Nemeth a fost condamnat  la 30 de luni închisoare cu executare.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×