Sutter Medical Foundation  – o societate de asigurări de sănatate din Sacramento,California, a pus în pericol datele personale a peste 4 milioane de pacienţi din perioada 1995-2011, datorită sustragerii dintr-un birou a unui  sistem informatic ce conţinea baza de date cu informaţiile respective.

Sistemul informatic a fost sustras din birourile din Sacramento în weekend-ul care a început pe 15 Octombrie 2011. Deşi calculatorul  era protejat prin parolă, informaţiile memorate pe hardisk nu erau criptate. Astfel, au fost expuse informaţii cu privire la nume, adrese, date de naştere, numere de telefon,  adrese de email aparţinând  clienţilor pentru perioada 1995-2011.

Ceea ce este şi mai interesant, este faptul că, această companie era într-un plin proces de implementare a procedeelor  de criptare a informaţiilor stocate pe harddisk-uri.

Comentariile sunt închise.

 DespreTot.info

DespreTot.info utilizează cookies pentru personalizarea conţinutului şi reclamelor. DespreTot.info distribuie către terţi informaţii cu privire la traficul efectuat de utilizatori în scopul îmbunătăţirii experienţei navigării pe site. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×