DOCUMENT IN FORMAT ELECTRONIC

Extensii de document in format electronic

Extensii de document in format electronic

Un document in format electronic este acel document editat, procesat şi transmis numai prin intermediul sistemelor informatice (calculatoarelor) şi a canalelor de transmisie electronice (INTERNET sau reţele private de date).

Un document în format electronic poate fi un fişier (vezi aici ce este un fişier)  în format needitabil (pdf, mdi, jpg, tif) sau în format editabil – MS Word, Ms Excel, Ms Power Point (.doc, .xls, .ppt)  etc.

Un document în format electronic are valoare juridică numai atunci când este semnat electronic (vezi aici ce este semnătura electronică). Semnătura electronică presupune obţinerea unui rezumat (hash) al respectivului document în format electronic şi criptarea (vezi aici ce este criptarea) acestui hash cu o cheie privată a expeditorului.

Hash-ul criptat se trimite la destinatar odată cu documentul în format electronic. Oricine poate verifica autenticitatea unui document electronic, calculând hash-ul documentului recepţionat şi comparând-ul cu hash-ul ataşat la acesta, decriptat în prealabil cu cheia publică a expeditorului. Cea mai utilizată metodă pentru transmiterea documentelor în format electronic este serviciul de poştă electronică (email).

DespreTot.info utilizează cookies. Continuarea navigării pe acest site presupune acceptarea politicii cookies DespreTot.info.

×